Er brylluppet også for gommen?

Som maid of honor er mit aller vigtigste opgave at sørge for bruden, det er absolut ingen hemmelighed. Mit fokus er 100% på hendes behov, og hendes dag, omkring alt fra kjolen, polterabend, buket og make up touch ups. Men, teknisk set er der jo også en gom til stede, ellers ville hele herligheden jo heller ikke kunne lade sig gøre 😉 

Plads til gommen.

I forbindelse med alle forberedelserne til min egen maid of honor oplevelse, var jeg som sagt kun fokuseret på min BFF, og med rette. Undervejs opdagede jeg dog forskelle mellem kønnene jeg hidtil ikke havde overvejet. Naturligvis er alle vennegrupper forskellige og dette er ikke forbeholdt forskelle i køn, men overvejelserne og balancen vil sikkert være gældende for mange par. 

Dine venner er bedre end mine

For hvad gør man hvis den ene vennegruppe drøner derud af med planer, omtanke og et stort budget til at fejre deres, (hvadenten det er bruden eller gommen), og den andens ikke gør? Ubalancen i mellem parret kan faktisk give skår i glæderne op til deres store dag, for begge parter. 

Den part der bliver forkælet med polterabend i udlandet, iført matchende t-shirts, opbakket med store taler og lege under middagen og stærkt fremmøde, kan have svært ved at se den de elsker blive glemt og forsømt. Derved kan de ende med at føle sig skyldig og måske tage afstand fra herlighederne. 

Det kan i værste fald de resultere i permanente skår i relationerne mellem og påvirke forholdet til den modsatte vennegruppe i år fremover. Selvom den “forsømte” naturligvis kender sin kreds og måske tilgiver eller er helt ligeglad, giver det stadig en ubalance der giver grobund til samtaler og bekymring.  

Husk alle 

Derfor vil jeg gerne opfordre til at man til tider lige stopper op og har et halvt øje på den anden part i brylluppet. Dette er ikke ment som at man skal overtage og være ansvarlig for ALT omkring et bryllup, men som en god maid of honor, så tænker man på brudens bedste, og dette falder efter min mening ind under dette. 

Vi stødte ikke på dette i stor grad da jeg var maid of honor, dog mødte jeg rigtig mange spørgsmål omkring hvordan vores side af festen kunne tilkendegive ham. Tilkendegivelser i form af opmærksomhed inden brylluppet eller via gaver. For selvom traditionen lyder at der til et bryllup gives fælles gaver, ønskede flere på vores side at forkæle bruden med en personlig gave, derefter kom spørgsmålet hvad de så skulle vælge til gommen. 

Jeg havde adskillige gamle venner, veninder og familie i røret med netop det spørgsmål i månederne op til brylluppet, derfor har jeg samlet lidt forslag herunder. -Da jeg tænker i kan sidde flere med netop den udfordring. 

Hvad køber vi til gommen (!!)  -Vi kender ham ikke så godt 

Naturligvis er det en smallere sag at købe gave til en du kender godt, og har et indblik i deres interesser og hverdag, dog kan det være enormt svært at købe en god gave hvis du ikke har det. 

Jeg har derfor samlet en liste over forslag til mere “generiske” gave som lang størstedelen af det mandlige hankøn vil kunne værdsætte, er respektable og samtidig giver rum for alverdens budgetter. 

Listen

Liste har både klassikere samt alternativer, men fald nu ikke i fælden og vær for safe. -Måske du rammer plet med noget lidt anderledes. 

  • Dyr spiritus samt udstyr og opbevaring til selvsamme. 
  • Barbergrej og pleje af skæg, i lækker kvalitet. 
  • Sportsudstyr, heri trackingure og andet elektronik der kan gøre sporten mere interessant. 
  • Outdoor udstyr, her kan du med fordel finde kvalitets fiskeudstyr online, til gode priser.
  • Oplevelser til action med vennerne eller en tur i en lækker bil for den fartglade. (Oplevelserne behøver ikke være til parret, det er ok at skelne til individet også)

Jeg håber disse ideer er nogle du kunne bruge, og at i får et godt bryllup. 
Har du oplevet lignende problemer eller har andre gode råd og gaveideer,  så skriv dem endelig herunder. 

<3 Maid of honor

Scroll til toppen