Modetips til et bryllup

Made of honour

Skal du til et bryllup og har svært ved at finde det rigtige tøj? Fat mod! Læs med her på siden, hvor jeg vil komme med en masse inspiration og guide til, hvordan du kan vælge det helt rigtige look. Der er mange, som har en ide om at et bryllup er lidt ligesom nytår. Det er her, hvor du er tilladt at iføre dig de kjoler, som under normale omstændigheder ville være en anelse for meget. Du får mulighed for ENDELIG at dresse up, men der er stadig en masse uskrevne regler for påklædningen.

Hvilke regler er der for påklædning til et bryllup?

En af de uskrevne regler er at du ikke må overstråle bruden. Derfor er der mange, som vælger en kjole i en mere neutral farve, som navy blå, eller pastel farver. Det er også meget normalt at pigerne har lange kjoler på, der går ned til gulvet til selve middagen om aften. Mange vælger at iføre sig en knælang kjole til ceremonien, som de skifter ud med en længere om aftenen. Det er meget lettere at være en mand! De kan altid have det samme på både til ceremonien og til selve festen. Jeg har her på siden samlet en række regler i forhold til påklædning, som det er vigtigt at overholde til et bryllup:

  • Gæster må ikke være iført hvidt (Signalerer uskyld)
  • Ingen gæster må være iklædt sort (Signalerer sorg)
  • Som regel knælange kjoler i kirken og maxikjoler om aftenen
  • Gæster må ikke stjæle opmærksomheden fra bruden
  • Undgå glimmerkjoler og pangfarver

Sådan bliver du en flot Maid Of Honour

Brug i stedet noget tid på at finde en masse varme farver, som orange, brune, lyserøde, beige nuancer eller nogle mønstrede kjoler. En helt anden mulighed er at iføre dig selv en buksedragt. Buksedragter er gode at have på, fordi de er casual på elegante på én og samme tid. Derudover fremhæver de også alt det gode ved kvindekroppen som kan justeres ofte med et bindebånd. Men en stigende tendens er dog at have en knælang kjole på med en silketynd kimono udover. Det er en cool måde at gøre dit outfit mere casual på uden at gå på kompromis med det feminine touch. En kimono er god både sommer og vinter. Du kan bruge den som sjal på de kolde sommeraftener, men også om vinteren. En kimono har et let udtryk, som en hver Made Of Honour burde værne om.

Hvilke pligter har du som Maid Of Honour?

  • Holde styr på gaverne og skrive i kortene
  • Hjælpe din brud med make-up og andre kvindeproblemer
  • Koordinere med Toastmaster
  • Holde buketten og sløret for bruden

Det er ikke en dans på roser for en brudepige. Der er nemlig mange ting, som er dine opgaver at huske på under et bryllup. Du er brudens forlængede arm og skal være til rådighed under hele brylluppet. Det er derfor din pligt at være forberedt på alle kommende nødsituationer. Det kan eksempelvis være at have ekstra hårnåle, hårlak, tyggegummi, makeup serviettter og ekstra pudder med. Derudover er det også din pligt at holde hjælpe bruden med at komme fra A til B og koordinere med Toastmaster.

Scroll til toppen